Wat is jouw engagement voor het Vlaamse Klimaatantwoord?

Succes begint bij uCampagnebeeld Vlaanderen antwoord Parijs

De klimaatdoelstellingen dagen de Vlaamse overheid uit tot innovatie op ongeziene schaal en met nooit vertoonde ambities. Maar net zoals de klimaattop in Parijs slechts een succes kon worden doordat alle landen vooraf hun engagementen optrokken én bekend maakten, zo kan Vlaanderen alleen maar klimaatsucces behalen als alle relevante sectoren en actoren uit de samenleving voorafgaand en vrijwillig hun engagement bekendmaken.

Doe het nu op www. vlaamseklimaattop.be/jouw-engagement-ingeven. Maak duidelijk dat uw bedrijf, organisatie of sector niet bij de pakken blijft zitten, maar integendeel de grenzen verlegt. En daag op die manier anderen én de overheid uit om het minstens even goed te doen.

Met deze Vooropgestelde Vrijwillige Engagementen (VVE’s) draagt u zelf op directe wijze bij tot het behalen van de Vlaamse klimaatdoelstellingen en doorbreken we samen de klassieke tegenstellingen tussen overheid, middenveld en bedrijven. De toekomst wordt bottom-up opgebouwd; succes begint dus bij u.

De website van de Klimaattop zal organisaties, bedrijven en sectoren die een duidelijk vrijwillig engagement vooropstellen ook vermelden -tenzij u dat uitdrukkelijk niet wenst en aangeeft. Voor een volgende klimaatkrant kunnen enkele deelnemende organisaties gecontacteerd worden voor een interview over hun “VVE”. Op die manier verlegt u niet alleen uw eigen grenzen, maar inspireert u ook anderen.

Traxio en Febelcar dienden alvast als eerste een engagement in rond het nieuwe duurzaamheidlabel Long Life Repair. Bekijk het engagement van Traxio en Febelcar.